03/11/2022

Το φιλανθρωπικό σωματείο Aurora και το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου ένωσαν τις δυνάμεις τους με σκοπό την αγορά ενός νέου γενετικού αναλυτή για το νοσοκομείο Ευαγγελισμός

Αθήνα, 31 Οκτωβρίου 2022 – Με τη δωρεά του Ιδρύματος Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου, το φιλανθρωπικό σωματείο Aurora – Μαζί Ενάντια στα Αιματολογικά Νοσήματα, που στέκεται πάντα δίπλα σε ασθενείς με αιματολογικά νοσήματα, κάλυψε την επείγουσα ανάγκη εγκατάστασης ενός νέου γενετικού αναλυτή στο νοσοκομείο Γ.Ν.Α. «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ».

 

Το φιλανθρωπικό σωματείο Aurora και το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου ένωσαν τις δυνάμεις τους με σκοπό την αγορά ενός νέου γενετικού αναλυτή για το νοσοκομείο Ευαγγελισμός

·        Ο γενετικός αναλυτής χρησιμοποιείται για πάνω από 16 εξετάσεις απαραίτητες για ασθενείς με χρόνιες λευχαιμίες ενώ στο εργαστήριο διενεργούνται περί τις 6.000 εξετάσεις ετησίως

 

Αθήνα, 31 Οκτωβρίου 2022 – Με τη δωρεά του Ιδρύματος Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου, το φιλανθρωπικό σωματείο Aurora – Μαζί Ενάντια στα Αιματολογικά Νοσήματα, που στέκεται πάντα δίπλα σε ασθενείς με αιματολογικά νοσήματα, κάλυψε την επείγουσα ανάγκη εγκατάστασης ενός νέου γενετικού αναλυτή στο νοσοκομείο Γ.Ν.Α. «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ».

 

Ο νέος γενετικός αναλυτής, ο οποίος αντικατέστησε τον παλαιότερο που βρισκόταν εκτός χρήσης,  είναι ζωτικής σημασίας για τους ασθενείς με αιματολογικές κακοήθειες. Χρησιμοποιείται από περισσότερα από 35 νοσοκομεία της χώρας και για πλέον των 6.000 εξετάσεων ετησίως, που είναι  απαραίτητες για τη διάγνωση οξειών λευχαιμιών, χρόνιων λευχαιμιών και μυελοϋπερπλαστικών νεοπλασμάτων.

 

Επιπλέον της διάγνωσης, οι εξετάσεις προσφέρουν πληροφορίες που βοηθούν σημαντικά στην έγκαιρη λήψη αποφάσεων για τη χορήγηση της πλέον κατάλληλης κατά περίπτωση θεραπείας στόχευσης, στην πρώιμη διάγνωση της απόρριψης μοσχεύματος ή της υποτροπής της κακοήθειας και στην ανίχνευση μεταλλάξεων σε γονίδια.

 

Γνωρίζοντας τη δράση του φιλανθρωπικού σωματείου Aurora όλα αυτά τα χρόνια, το Γ.Ν.Α. «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» απηύθυνε αίτημα στη διοίκηση και στον πρόεδρο και ιδρυτικό μέλος του σωματείου, Clemente Pinedo, ο οποίος άμεσα κινητοποίησε τις διαδικασίες προκειμένου να πραγματοποιηθεί η κάλυψη της ανάγκης με την αγορά νέου εξοπλισμού το συντομότερο δυνατό. «Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου που ανταποκρίθηκε άμεσα και χωρίς δεύτερη σκέψη στο αίτημα μας για κάλυψη μιας τόσο σημαντικής ανάγκης», δήλωσε ο κ. Pinedo και συμπλήρωσε: «Η παροχή του μηχανήματος –γενετικός αναλυτής– είναι ζωτικής σημασίας μιας που εξυπηρετεί ένα πολύ μεγάλο αριθμό ασθενών από διάφορα νοσοκομεία πανελλαδικά. Η Aurora σε απόλυτη συνεργασία με το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου απέδειξαν έμπρακτα ότι παραμένουν δίπλα στους συνανθρώπους μας με αιματολογικές ασθένειες προκειμένου να συνεχίσουν τις θεραπείες τους και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους».

 

Ο διευθυντής της Αιματολογικής Μονάδας του Γ.Ν.Α. «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» Δρ. Δημήτριος Καρακάσης είπε χαρακτηριστικά: «Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Aurora για τη δραστηριοποίησή της και το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου για τη δωρεά του. Η δωρεά του γενετικού αναλυτή συμβάλλει ουσιαστικά στην ομαλή λειτουργία του Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας της Αιματολογικής Κλινικής και Λεμφωμάτων - Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών αποτελώντας ακόμα ένα σημαντικό εργαλείο στην έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία των αιματολογικών νοσημάτων. Πλέον είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι συνεχίζουμε να εξυπηρετούμε τους ασθενείς μας με αιματολογικές κακοήθειες, παρέχοντες όλες τις απαραίτητες εξετάσεις που είναι απαραίτητες για τη θεραπεία τους».

 

Νοσοκομεία τα οποία εξυπηρετεί ο νέος γενετικός αναλυτής

Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός», Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς», Γ.Ν.Α. «Σισμανόγλειο», Γ.Ν.Α. «Λαϊκό», Γ.Ν.Α. «Ιπποκράτειο», Γ.Ν.Α. «Μεταξά», Γ.Ν.Α. «Αττικόν», Γ.Ν.Α. «Άγιος Σάββας», Γ.Ν.Α. «Σωτηρία», Γ.Ν.Α. «Αγία Όλγα», Γ.Ν.Α. «Αγία Σοφία», Γ.Ν.Α. «Αγλαΐα Κυριακού», Γ.Ν.Α. «Αιγινήτειο», Γ.Ν.Α. «Ελπίς», Γ.Ν.Α. «ΚΑΤ», Γ.Ν.Α. «Θριάσιο», Γ.Ν.Α. «Άγιοι Ανάργυροι», Γ.Ν.Α. «Άγιος Παντελεήμων», Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, Γ.Ν.Α. «Αμαλία Φλέμιγκ», Γενική Κλινική Αθηνών, Μετροπόλιταν general, Μετροπόλιταν, Ιασώ, Υγεία, Ευρωκλινική, ΠΑΓΝΗ (Ηράκλειο Κρήτης) , Γ.Ν.Η. «Βενιζέλειο» (Ηράκλειο Κρήτης), Γ.Ν. «Άγιος Γεώργιος» Χανίων, ΠΑΓΝ ΡΙΟΥ (Ρίο, Πάτρα), Γ.Ν. Πάτρας «Άγιος Ανδρέας», ΠΑΓΝ Ιωαννίνων, ΠΑΓΝ Λάρισας, Γ.Ν. «Βοστάνειο» (Μυτιλήνη), Γ.Ν. Τρίπολης, Γ.Ν. Καλαμάτας, Γ.Ν. Κέρκυρας, Γ.Ν. Ρόδου.

 

Σχετικά με το φιλανθρωπικό σωματείο AURORA

Η Aurora ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2018 εμπνευσμένη από την ανάγκη για βελτίωση της φροντίδας που χρειάζονται οι ασθενείς, της προσφοράς για στήριξη στις οικογένειές τους, της επιθυμίας για αύξηση του ποσοστού επιβίωσης των ασθενών. Βασικός στόχος του σωματείου είναι να ενισχύσει τα ειδικευμένα ιατρικά κέντρα στην Ελλάδα και αλλού και να συμβάλει στην ανάπτυξη της έρευνας στον τομέα της ογκοαιματολογίας, προάγοντας σταθερά τον διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων της παγκόσμιας πανεπιστημιακής κοινότητας.

Αναλυτικές πληροφορίες για το όραμα, την αποστολή και τους στόχους του φιλανθρωπικού σωματείου Aurora-Μαζί Ενάντια στα Αιματολογικά Nοσήματα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.aurora.gr

 

 

Σχετικά με το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου

Το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου, από την ίδρυση του έως σήμερα, ενισχύει δράσεις που προάγουν τον πολιτισμό, την παιδεία και την κοινωνική αλληλεγγύη. Οι ιδρυτές ήταν μέλη της οικογένειας των ιδρυτών της A.E. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.pacf.gr

 

 

Πληροφορίες για ΜΜΕ

AURORA                                                                                            V+O Communication

Φωτεινή Εμίρη                                                                                   Νάσια Μπουρνή

6932535780                                                                                        6936775484

femiri@aurora.gr                                                                              nb@vando.gr

You may also like
Related posts