Ψυχολογική Υποστήριξη

Πρόγραμμα Συναισθηματικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης εις μνήμην Ελένης Φυλακτού
Είναι καλύτερο να περπατάς με έναν φίλο στο σκοτάδι παρά να περπατάς μόνη στο φως.

Hellen Keller

Ψυχολογική Υποστήριξη

Η ζωή με τον καρκίνο του αίματος είναι πρόκληση.  Η καταπολέμηση της λευχαιμίας και άλλων αιματολογικών νόσων μπορεί να συνεπάγεται μοναξιά και αποξένωση για τους ασθενείς, καθώς και για την οικογένεια και τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Διεθνείς μελέτες δείχνουν ότι περισσότεροι από 75% των ασθενών δηλώνουν ότι η διάγνωσή τους είχε σημαντικό αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχική τους υγεία. Ωστόσο φαίνεται ότι η πλειοψηφία δεν λαμβάνει κανενός είδους ψυχολογική υποστήριξη από ειδικούς με αποτέλεσμα να αγωνίζονται μόνοι τους να διαχειριστούν τις συναισθηματικές επιπτώσεις της  ασθένειας και της θεραπείας. 

Η AURORA απαντά στην ανάγκη αυτή και βοηθά, παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη σε ασθενείς και στις οικογένειές τους, προσφέροντας δωρεάν συνεδρίες συναισθηματικής και ψυχολογικής υποστήριξης από ειδικευμένους ψυχολόγους με πείρα στην αντιμετώπιση ατόμων που βιώνουν μια απειλητική για τη ζωή νόσο. 

Στόχος μας είναι να συνδράμουμε τους ασθενείς και τα πιο κοντινά και αγαπημένα τους πρόσωπα, ώστε να κατανοήσουν τις διαδικασίες, και με την παροχή περιεκτικών πληροφοριών  να τους βοηθήσουμε να διανύσουν τη συναισθηματικά δύσκολη αυτή περίοδο όπου είναι φυσιολογικό να έχουν πολλές συναισθηματικές μεταπτώσεις,  πολλά ερωτήματα και να περνούν κάποιες δύσκολες ημέρες.

·         Εάν έχετε διαγνωστεί με κάποιας μορφής αιματολογική νόσο,

·         ή εάν είστε σε αναμονή για μεταμόσχευση μυελού

·         ή εάν βρίσκεστε στην περίοδο ανάρρωσης μετά την μεταμόσχευση μυελού,

·         ή εάν κάποιος δικός σας αντιμετωπίζει ένα αιματολογικό νόσημα και θέλετε να μιλήσουμε για το πώς θα μπορούσατε καλύτερα να την/τον υποστηρίξετε και να το μοιραστείτε ίσως με άλλους συγγενείς που αντιμετωπίζουν παρόμοιες καταστάσεις,

μπορείτε να κλείσετε μια διαδικτυακή, τηλεφωνική ή δια ζώσης συνάντηση με ψυχολόγο και να ενταχθείτε στο online πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης «Ελένη Φυλακτού» της Aurora, που θα σας βοηθήσει να φροντίσετε καλύτερα τον εαυτό σας και να λάβετε συναισθηματική υποστήριξη.

Είμαστε εδώ για εσάς.

Τρόποι επικοινωνίας:

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να επικοινωνήσει άμεσα ψυχολόγος μαζί σας.