Πώς Μπορείτε Να Βοηθήσετε

Δωρεές

Κερδίζεις τα προς το ζην από αυτά που παίρνεις.  Κερδίζεις τη ζωή από αυτά που δίνεις.

Sir Winston Churchill

 

Κάθε ποσό που δωρίζεται στην AURORA –μικρό ή μεγάλο– ενισχύει τη δράση μας και μας φέρνει πιο κοντά στους στόχους μας.

Και όλες οι δωρεές χρηματοδοτούν άμεσα τα πολλαπλά προγράμματά μας, επειδή περιορίζουμε τις λειτουργικές δαπάνες μας στο ελάχιστο.

Μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε μια δωρεά για κάποια από τις πρωτοβουλίες μας:

·         άμεση στήριξη ασθενών (με στέγαση και προγράμματα συμβουλευτικής)

·         στήριξη ιατρικών ιδρυμάτων (μέσω προγραμμάτων που εξοπλίζουν και στηρίζουν τις κύριες νοσοκομειακές μονάδες στην Ελλάδα)

·         έρευνα και ανάπτυξη (με την προώθηση προγραμμάτων έρευνας και επιστημονικής ανταλλαγής)

Μπορείτε να υποστηρίξετε το έργο της Aurora κάνοντας δωρεά μέσω κατάθεσης στον τραπεζικό λογαριασμό στην Τραπεζα Πειραιώς: AURORA-ΜΑΖΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ WIN BANK ΙΒΑΝ: GR02 0171 5580 0065 5814 5654 109 SWIFT BIC: PIRBGRAA
Ή μέσω πιστωτικής κάρτας εδώ

Με Εταιρικές Χορηγίες και το «Εταιρικό Πρόγραμμα Συνεργατών» της AURORA

Ως Μέλος του Εταιρικού Προγράμματος Συνεργατών, η εταιρεία σας μπορεί να επικοινωνήσει τη δέσμευσή της στην καταπολέμηση των αιματολογικών νόσων τόσο στο ευρύ κοινό όσο και στους μετόχους, τους προμηθευτές, τους πελάτες και το προσωπικό σας.

Σας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε απευθείας μαζί μας για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις Εταιρικές Χορηγίες προς την AURORA, τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να σχεδιάσουμε ένα πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που να ταιριάζει στην επιχειρηματική σας στρατηγική και για τα ανταποδοτικά οφέλη.

Χορηγίες Ειδικών Περιστάσεων

Ο εορτασμός κάποιου ευτυχούς γεγονότος είναι η ιδανική στιγμή για φιλανθρωπία, διότι σας επιτρέπει να μοιραστείτε την ευτυχία σας με απτό τρόπο.
Μπορείτε να μετατρέψετε ένα σημαντικό για εσάς ορόσημο (γάμος, βάφτιση, γενέθλια) ή κάθε άλλη χαρούμενη εκδήλωση σε ευκαιρία για να σωθούν ζωές, ζητώντας από τους καλεσμένους σας να στηρίξουν την εκστρατεία «Διαδώστε τη χαρά, σώστε μια ζωή!» της AURORA.

Δωρεές εις Μνήμην

Η AURORA μπορεί να σας βοηθήσει να τιμήσετε τη μνήμη κάποιου αγαπημένου προσώπου σας, κάνοντας τη διαφορά εκεί που έχει σημασία.

Ρωτήστε μας πώς μπορεί να σας βοηθήσει η AURORA να τιμήσετε τη μνήμη κάποιου μέλους της οικογένειάς σας, φίλου ή συναδέλφου σας.

Για όλες τις δωρεές εις μνήμην, η AURORA θα σας ζητήσει το όνομα και τη διεύθυνση της πενθούσας οικογένειας και θα φροντίσει να ενημερώσει για τη λήψη της δωρεάς και για το πώς η δωρεά σας θα βοηθήσει τη δράση μας.

Κληροδοτήματα & Κληρονομιές

Μια δωρεά για την AURORA στη διαθήκη σας συνιστά μια σημαντική πράξη βοήθειας σε ανθρώπους που μάχονται με τη λευχαιμία, το λέμφωμα και άλλες σχετικές αιματολογικές νόσους.

  Συμπεριλαμβάνοντας την AURORA στη διαθήκη σας, δεν θα τιμήσετε απλά τη μνήμη σας: θα βοηθήσετε περισσότερα άτομα από όσα θα μπορούσατε εν ζωή.

Η Ομάδα της AURORA θα φροντίσει ώστε το κληροδότημά σας να χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με τις επιθυμίες σας. Το προσωπικό μας μπορεί να σας ενημερώσει σχετικά με τη διαδικασία.

Βοηθήστε Μας να Διαδώσουμε το Μήνυμά Μας

Βοηθώντας μας απλώς να διαδώσουμε το μήνυμά μας, μπορείτε να κάνετε τη διαφορά με ένα κλικ!

Στην AURORA προσπαθούμε να προσεγγίσουμε ανθρώπους σε όλη την Ελλάδα, ενημερώνοντας όσους χρειάζονται τη βοήθειά μας σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να τους στηρίξουμε.

Μπορείτε να μας βοηθήσετε να διαδώσουμε το μήνυμά μας με τον εξής τρόπο: Κάνοντας «Like» στις σελίδες μας σε Facebook, Instagram και Linkedin και κοινοποιώντας τις.

Δώστε Αίμα

Ήξερες ότι;

Οι αιματολογικοί ασθενείς εξαρτώνται πολύ από τις μεταγγίσεις αίματος – κάθε μονάδα αίματος που συλλέγεται από την AURORA ωφελεί τρείς ασθενείς, καθώς χωρίζεται σε ερυθρά αιμοσφαίρια, αιμοπετάλια και πλάσμα.

Για να βοηθήσει, η AURORA διοργανώνει πολλές αιμοδοσίες ετησίως. Ενημερωθείτε για την επόμενη αιμοδοσία της Aurora ακολουθώντας μας στα facebook, Instagram, LinkedIn.

Από τις αιμοδοσίες της AURORA το 2021 μεταγγίστηκαν 495 ασθενείς.

Γίνε Μέλος

Οι δικές σου αποφάσεις μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Μπορούμε να είμαστε το φως.

Clemente Pinedo, Πρόεδρος της AURORA

 

Τα Μέλη της AURORA βρίσκονται στην καρδιά του σωματείου μας και βασιζόμαστε στην ενέργεια και στην καλή τους διάθεση για την επιδίωξη των σκοπών μας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Η εγγραφή σας ως Μέλους είναι σημαντική για εμάς.

Θα είναι χαρά μας να σας ενημερώσουμε σχετικά με τον ρόλο και τις υποχρεώσεις των Μελών μας, τους στόχους και τους σκοπούς μας. Η διαδικασία εγγραφής είναι απλή. Για να κάνετε αίτηση, παρακαλούμε κατεβάστε το έντυπο της αίτησης εδώ.

Γίνε Φίλος της AURORA

Γίνε Φίλος της AURORA

Για να τολμήσουμε να φανταστούμε έναν κόσμο χωρίς λευχαιμία, για να μπορέσουμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα, ανοίγουμε τις πόρτες μας σε όλους εκείνους που θέλουν να βοηθήσουν. Οι Φίλοι της AURORA είναι εθελοντές που μοιράζονται τον ενθουσιασμό μας. Άνθρωποι που θέλουν να κάνουν τη διαφορά.

Οι Φίλοι

·         Στηρίζουν το έργο μας με μια μικρή ετήσια συνδρομή (50 ευρώ).

·         Παράλληλα, αν το επιθυμούν, μπορούν να προσφέρουν τον χρόνο τους – να μας στηρίξουν μέσα από τον εθελοντισμό, με τη συμμετοχή τους στις δράσεις μας, μέσα από δικές τους πρωτοβουλίες και προτάσεις.

·         Πάνω από όλα, μας βοηθούν να στείλουμε παραπέρα το μήνυμα της AURORA

 Για να γίνετε Φίλοι της AURORA παρακαλούμε επιλέξτε μία από τις παρακάτω επιλογές:

Επιθυμώ να εγγραφώ και να κάνω δωρεά 50€

Επιθυμώ να εγγραφώ χωρίς να κάνω δωρεά 

 

Αγοράστε τα δώρα μας

Δωρεά Μυελού

Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ) - Χάρισε Ζωή.

Το ΚΕΔΜΟΠ - "Χάρισε Ζωή" ενημερώνει και εγγράφει εθελοντές δότες μυελού των οστών για ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο του αίματος, όπως λευχαιμία.

Κάθε 4 λεπτά κάποιος διαγιγνώσκεται με καρκίνο του αίματος, συνηθέστερα με οξεία λευχαιμία (ο πιο κοινός καρκίνος στα παιδιά). Οι πιο πολλοί από αυτούς τους ασθενείς μπορούν να θεραπευθούν με μια σωτήρια μεταμόσχευση μυελού των οστών, αλλά το να βρεθεί ένας συμβατός δότης είναι πολύ δύσκολο. Για την ακρίβεια, η πιθανότητα είναι μία στο εκατομμύριο. Η κοινή εθνική καταγωγή αυξάνει τις πιθανότητες εύρεσης συμβατού δότη. Δυστυχώς, η Ελλάδα κατέχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εθελοντών δοτών σε σχέση με τον πληθυσμό (0,3% του πληθυσμού, σε αντίθεση με άλλες χώρες όπως, π.χ., η Κύπρος, όπου 1 στους 8 είναι πιθανός δότης), με αποτέλεσμα πολλοί ασθενείς με καρκίνο του αίματος ελληνικής καταγωγής να χάνουν τη μάχη επειδή δε μπορούν να βρουν συμβατό δότη.
Η έλλειψη της ενημέρωσης του κοινού και η έλλειψη δομών εγγραφής δοτών είναι δύο από τους κύριους παράγοντες που συμβάλλουν στη φτωχή σε ποσοστά εγγραφή δοτών σε τοπικό και εθνικό επίπεδο. Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι μπορούν να γίνουν δότες πολύ εύκολα, απλώς δίνοντας λίγο σάλιο και ότι, αν βρεθούν συμβατοί, μπορούν να σώσουν μια ζωή δωρίζοντας λίγα από τα κύτταρα του αίματός τους. Οι περισσότεροι θεωρούν, ακόμη, εσφαλμένα ότι η δωρεά απαιτεί αναισθησία και είναι μια επώδυνα διαδικασία.
Το ΚΕΔΜΟΠ «Χάρισε Ζωή» ιδρύθηκε προκειμένου να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε από αδυναμία των δημόσιων δομών να προάγουν την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών στην Ελλάδα. Το κέντρο έθεσε σε εφαρμογή μια πολιτική προσέλκυσης βασισμένη α) στη δημιουργία κόμβων σε όλη την επικράτεια με στόχο τη διείσδυση σε τοπικές κοινωνίες με την προσέλκυση εθελοντών ανά περιοχή και τόπο (π.χ. στο χώρο εργασίας τους) και β) στην προώθηση δράσεων ενημέρωσης του κοινού. Υπό την επίβλεψη και τη θεσμική καθοδήγηση του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), το Κέντρο εξελίχθηκε σε ένα από τους βασικούς συντονιστές δράσεων ενημέρωσης του κοινού στην Ελλάδα και σε κύριο δίαυλο επικοινωνίας με τη διεθνή κοινότητα (που αριθμεί, σήμερα, 30 εκατομμύρια εθελοντές παγκοσμίως). Ως κέντρο εγγραφής δοτών για την παροχή μοσχευμάτων σε ασθενείς με καρκίνο, το ΚΕΔΜΟΠ αριθμεί >60,000 εθελοντές στο μητρώο του, εγγράφοντας κατά μέσον όρο 1,500 νέους δότες/μήνα, μέσω του εκτεταμένου δικτύου συνεργατών του σε όλη την Ελλάδα (>83 κόμβοι στρατολόγησης). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα από το 2013 την παροχή >100 μοσχευμάτων σε ασθενείς τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, με μία μεγάλη αύξηση των παρεχόμενων μοσχευμάτων ανά έτος.